Ξηρό Σύκο Καλαμάτας

Το ξηρό σύκο Καλαμάτας έχει μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στα άλλα φρούτα, διότι είναι καρπός εύγεστος, θρεπτικός και υγιεινός.

Είναι με φυσικό τρόπο αποξηραμένο στον ήλιο και δεν περιέχει κανένα πρόσθετο χημικό και συντηρητικό. Είναι μια πλούσια πηγή φυσικής ενέργειας για τον άνθρωπο γιατί περιέχει χρήσιμα μέταλλα και φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά περιζήτητο και αναντικατάστατο.

Η επεξεργασία του σύκου γίνεται κάτω από τις κατάλληλες προδιαγραφές τεχνολογίας και υγιεινής. Η καλλιέργεια του διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, ενώ η συγκομιδή του από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Μετά την συλλογή, το σύκο αποξηραίνεται με φυσικό τρόπο στον ήλιο. Κατανέμεται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος. Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες

  • ΣΥΚΑ ‘Α –  < 65 ΣΥΚΑ/KG
  • ΣΥΚΑ ‘Β –     66-75 ΣΥΚΑ/KG
  • ΣΥΚΑ ‘Γ –  > 76-90 ΣΥΚΑ/KG

Στη συνέχεια σε θάλαμο βαθιάς κατάψυξης απεντομώνεται με απόλυτα φυσικό τρόπο για την αποφυγή εντόμων. Μετά τη διαδικασία απεντόμωσης, τα ξηρά σύκα αφού πλυθούν με ζεστό νερό και στεγνώσουν στα κατάλληλα ξηραντήρια, οδηγούνται στις τράπεζες τυποποίησης τελικού προϊόντος.

Τα ιδιαίτερα και καινοτόμα υλικά συσκευασίας που χρησιμοποιεί η εταιρεία δημιουργούν ένα τελικό προϊόν υψηλής αισθητικής και γεύσης. Η διάρκεια ζωής του ξηρού σύκου Καλαμάτας είναι 12 μήνες από την ημερομηνία συσκευασίας.