Brusshette με ντομάτα & ελιές

Μια απλή αλλά νόστιμη λιχουδιά!

Υλικά

  • 2 μεγάλες φέτες ψωμί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 6 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τις ντομάτες με όλα τα υλικά μας και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε τις φέτες ψωμί στη μέση και τις ψήνουμε σε αντικολλητική γκριλιέρα,  μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο τις φέτες χωμί ενώείναι ακόμα ζεστές και προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε φτιάξει. Περιχύνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο πάνω από τις brushette’s.

Ελιές τηγανιτές σε Κουρκούτι

Μια πραγματική νοστιμιά !

Υλικά

  • 300 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 ποτήρι μικρό μπύρα
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυρί
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το κουρκούτι, χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπόλ. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αρκετά πηχτό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τις ελιές μια μια στο κουρκούτι και τις τηγανίζουμε.

Ελιόψωμο

Τραγανή απόλαυση !

Υλικά

  • 100 γρ. αλεύρι Up
  • 2 φλυτζάνια μπύρας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ελιές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε την ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος περιχύνουμε με την μπύρα και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα πηκτός χυλός. Σε ένα ταψί 26 εκατ. ρίχνουμε το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C για μια ώρα.

Κοτόπουλο με ελιές

Νόστιμο !

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 φλυτζάνια ελιές
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Κόψτε ένα κοτόπουλο σε μικρές μερίδες και βάλτε το σε ένα ταψί που έχετε ήδη χύσει ένα φλυτζάνι ελαιόλαδο. Κόψτε 2 πράσινες πιπερίες, 2 κόκκινες πιπεριές, 2 κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα παραπάνω υλικά μαζί με 4 φλυτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι πάνω στο κοτόπουλο. Προσθέτουμε 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες, ένα μεγάλο φλυτζάνι κόκκινο κρασί και ψήστε στον φύρνο για 1,5 ώρα.

Κέικ φρούτων

Γλυκιά απόλαυση !

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού μαργαρίνη & 2 ½ φλυτζάνια αλεύρι
  • 1 ¼ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη & ¼ φλυτζάνι σύκα αποξηραμένα
  • ¼ φλυτζάνι σταφίδες μαύρες & ¼ φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
  • ¼ φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα & ¼ φλυτζάνι καρύδια
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού φρουί γλασέ κομμένα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ & ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
  • 5 αβγά & 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα & 3 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αβγά εναλάξ με το γάλα.

Στο τέλος προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και φήνουμε στο φούρνο.