Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο

Υψηλή διατροφική αξία

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας αποτελεί μια από τις πιο ονομαστές γευστικές απολαύσεις και έχει ταυτιστεί άμεσα με την οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη της περιοχής.

Το δέντρο της ελιάς με την ιδιαίτερη ονομασία “Κορωνέικη” ευδοκιμεί σε ολόκληρη την Μεσσηνία και καλλιεργείται όλη την διάρκεια του χρόνου.

Ο καρπός ωριμάζει και συλλέγεται από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Ύστερα από την επεξεργασία του με μηχανικές μεθόδους δίνει ένα χυμό πλούσιο σε άρωμα, φρουτώδη γεύση και χρυσό-πράσινο χρώμα. Συνεχίζοντας τυποποιείται κάτω από άριστες συνθήκες τεχνολογίας και υγιεινής.

Διαδικασία Παραγωγής

Πλούσια πηγή βιταμίνης C.

Μετά την συλλογή τους, οι καρποί της ελιάς (κορωνέικη ποικιλία) οδηγούνται άμεσα στο ελαιοτριβείο. Στο ελαιοτριβείο με μηχανικές μεθόδους παράγεται ελαιόλαδο.

Η διαδικασία είναι η εξής : ο καρπός αρχικά πλένεται με νερό, έπειτα οδηγείται στους σπαστήρες ή τριβείο όπου γίνεται πολτός και μετά μαλάσσεται στους μαλακτήρες στη χαμηλή θερμοκρασία των 27°C για 30 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ο πολτός της ελιάς περνάει από το φυγοκεντρικό μηχάνημα όπου διαχωρίζεται το ελαιόλαδο από τον πυρήνα. Τέλος με τη βοήθεια των διαχωριστήρων επιτυγχάνεται ο πλήρης διαχωρισμός.
Μετά τη διαδικασία παραγωγής το ελαιόλαδο οδηγείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Πριν από τη συσκευασία του φιλτράρεται για την αποφυγή υπολειμμάτων και τυποποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευασίων.

Η ποιότητα των καρπών της ελιάς και οι χαμηλές θερμοκρασίες έκθλιψης στο ελαιοτριβείο παράγουν ένα ελαιόλαδο με αναλλοίωτα θρεπτικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα.

Το έχτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας είναι ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου. Οι άριστες συνθήκες επεξεργασίας και τυποποίησης το διατηρούν αναλλοίωτο για 24 μήνες από την παραγωγή του.

Τα Προϊόντα μας

Χ-παρθένο ελαιόλαδο pet 500ml

Χ-παρθένο ελαιόλαδο pet 1lt

Χ-παρθένο ελαιόλαδο pet 2lt

Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 250ml

X-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 500ml

X-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 750ml

Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 3lt

Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 5lt

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο 50ml

Καλαμάτα ΠΟΠ X-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 250ml

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 500ml

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 750ml

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 100ml

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 250ml

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 500ml

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 1lt

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 3lt

Καλαμάτα ΠΟΠ Χ-παρθένο ελαιόλαδο μεταλλικό δοχείο 5 lt