Εξαιρετικά προϊόντα
Μια εντυπωσιακή ποικιλία γεύσεων
Με σημαντικά οφέλη για την υγεία και τη μακροζωία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής. Ο καρπός τους από την αρχαιότητα θεωρείτο ευλογημένος, σύμβολο γνώσης, σοφίας, αφθονίας, και υγείας.
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τις ελιές σύμβολο της καλοσύνης και της ευγένειας, ενώ ακόμη και σήμερα τα κλαδιά της συμβολίζουν την ειρήνη. Η ελιά καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και πολλά από τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ευδοκιμεί και καλλιεργείται σε υποτροπικές περιοχές και κυρίως στις χώρες της Μεσογείου.
Ο καρπός της ελιάς είναι πράσινος και σαρκώδης στα πρώτα στάδια ωρίμανσης, και μετατρέπεται σε μαύρο-ιώδες όταν είναι πλήρως ώριμος.
Εξαιρετική Ποιότητα
Εντυπωσιακές συσκευασίες
Η “ελιά Καλαμών” είναι η πλέον φημισμένη ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς η οποία συγκεντρώνει πλήθος θρεπτικών συστατικών, πολύτιμων για την ανθρώπινη υγεία.
Η ελιά η οποία καλλιεργείται σε όλο το νομό της Μεσσηνίας, έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Οι καρποί της έχουν βαθύ μαύρο λαμπερό χρώμα, κύλινδρο-κωνικό σχήμα, τραγανή σάρκα και ωριμάζουν από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Διαδικασία Παραγωγής
Οι ελιές Καλαμών έπειτα από την συλλογή τους κατανέμονται σε κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος τους. Υπάρχουν οι εξής κατηγορίες :
- ΟΝΟΜΑ
- BULLETS
- FINE
- BRILLIANT
- SUPERIOR
- LARGE
- X-LARGE
- JUMBO
- X-JUMBO
- GIANTS
- COLOSSAL
- SUPER COLOSSAL
- MAMMOTH
- SUPER MAMMOTH
- ΕΛΙΕΣ/ΚΙΛΟ
- 351-380
- 321-350
- 291-320
- 261-290
- 231-260
- 201-230
- 181-200
- 161-180
- 141-160
- 121-140
- 111-120
- 101-110
- 91-100
Αφού πλυθούν τοποθετούνται σε δεξαμενές με νερό και αλάτι. Παραμένουν εκεί για τουλάχιστον 60 ημέρες για να υποστούν τις κατάλληλες ζυμώσεις που χρειάζονται και για να ξεπικρίσουν. Έπειτα οδηγούνται στις διάφορες γραμμές παραγωγής για να γίνει η τελική τους επεξεργασία και τυποποίηση.
Οι ελιές μπορούν να χαραγχούν, να εκπυρηνωθούν ή να τεμαχισθούν. Το τελικό προϊόν μπορεί να διατηρηθεί σε οξάλμη (νερό – ξύδι – αλάτι – ελαιόλαδο), σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή σε κενό αέρος (Vacuum). Η διάρκεια ζωής είναι 2 χρόνια από την ημερομηνία συσκευασίας τους.